GaafWoord

trouwambtenaar / ceremoniespreker / verhalenverteller / reminiscentiewerker / typetjes / clown Peerke en trainingsacteur

Mijn naam is Peter de Borst, geboren in 1969 en wonend in het mooie dorp Sliedrecht.


Ik ben een passievol bevlogen mens die de kracht van woorden gebruikt om emotie te vertalen, te leiden, tot uitdrukking te brengen en verhalen te vertellen. 
Als gediplomeerd agogisch werker heb ik scherp oog voor processen die plaatsvinden tussen mensen als individu en in groepsverband, de zogenaamde interactie. Mijn ervaringen als verpleegkundige om mensen te ondersteunen, bij te staan en het luisterend oor te zijn in moeilijke tijden zijn basis in mijn omgang met anderen. Als ervaren gemeenteraadslid ken ik de kracht van woorden, maar ook de zwakte en averechtse werking van verkeerd gebruik. Woorden kunnen opbouwen en versterken, maar ook afbreken en beschadigen. Mijn ervaringen op een podium, contact  maken met publiek en de interactie aan gaan en die gebruiken om een boodschap uit te dragen, is ooit begonnen bij een zelf opgerichte cabaretvereniging. Daar ontstond de passie om verhalen te vertellen, mensen samen te verbinden en mee te nemen in een moment van woorden en beelden. 

Misschien ben ik voor jullie de juiste persoon om als trouwambtenaar, waar dan ook binnen Nederland, jullie wettelijke huwelijksceremonie te begeleiden. Als beëdigd en benoemd trouwambtenaar, van 2016 in de gemeente Sliedrecht tot 2023, maakte ik in 2020 de mooie uitdagende stap om ook als zelfstandig trouwambtenaar dit bijzondere en liefdevolle werk te doen buiten mijn dorp.

Daarnaast ben ik ook te matchen als ceremoniespreker bij symbolische huwelijken of als jullie de stap zetten van 'Trouwen naar blijven houwen' en bijv. een 12,5, 25 of zelfs 35 jarig huwelijk met een soort vernieuwde huwelijksceremonie, compleet met het JA-woord willen opfleuren. Het herbevestigen, op een bijzondere wijze, van jullie liefde voor elkaar.

 Verder ga ik graag in gesprek met u om te kijken of mijn verhalende woorden de juiste bijdrage kan leveren om uw  bijeenkomst, culturele activiteit, bedrijfsuitje, feest, open dag, etc.. te perfectioneren. Als verhalenverteller kan ik u en uw publiek of gasten meenemen in verhalen over vroeger, nu of de nabije toekomst. Waargebeurd of zelfverzonnen, zelfs een combinatie van deze twee is mogelijk. Ontspannend, maatschappijkritisch, humorvol, filosofisch of educatief, maar altijd meeslepend en intens gebracht. Mijn toneel en cabaret ervaring komt zeker goed van pas mocht u op zoek zijn naar een moment van verdwalen in een verhaal vol interactie en improvisatie. Vol verrassende zijwegen, humor, prikkeling en uitdaging om uw publiek of gasten op het verkeerde been te zetten, maar ook soms de juiste richting te wijzen. 

Als mensen-mens ga ik graag mee in de verhalen over vroeger. Herinneringen ophalen, verleden laten herleven, mede door gebruik te maken van een herinneringskoffer vol nostalgie. Misschien kan ik als reminiscentiewerker samen met uw doelgroep of familielid het verleden naar het heden halen om in de nabije toekomst samen mooie momenten te beleven.

En als  typetje Joeri Nalist of  Aagje de  huisvrouw vergroot ik graag uw feestelijk gebeuren. Of dat nu op straat, braderie, evenement, feest, bedrijf of school is maakt niets uit. Deze enthousiaste journalist en nieuwsgierige huisvrouw weten altijd de juiste vraag te stellen en elk nieuwtje of roddel van uw bezoekers, gasten, leerlingen, medewerkers of leden te ontfutselen. Soms brutaal en scherp, en dan opeens weer vertederend en liefdevol. 

Zoekt u een  Trainingsacteur met veel inlevingsvermogen en ruime ervaring in de zorgwereld neem dan contact op voor alle mogelijkheden. Door mijn cabaret en improvisatietheater ervaringen ga ik geen enkele trainingsmogelijkheid met u uit de weg. 

En last but not least als  Contactclown Peerke die op zijn zeer specifieke rustige wijze contact maakt met hen die moeite hebben om de snelheid en gejaagdheid van onze samenleving bij te benen. Subtiele communicatie door mimiek, lichaamshouding en vertraging is Peerke’s taal zonder woorden. Een open hart, verwondering en geduld zijn de kernwoorden die clown Peerke altijd in zich draagt.


Bevlogen, passievol en gedreven doen 

wat energie geeft

 
E-mailen
Bellen
Info