GaafWoord

trouwambtenaar / ceremoniespreker / verhalenverteller / reminiscentiewerker / typetjes / clown Peerke en trainingsacteur


 Reminisceren

Een interactief gesprek waarbij ik gebruik maak van een van mijn herinneringskoffers. Zeker bij ouderen en mensen met beginnende dementie geven de nostalgische voorwerpen een extra dimensie aan dat moment. Alle zintuigen worden geprikkeld, zien, horen, voelen, ruiken en soms ook proeven, waardoor er echt een moment van vreugdevolle herkenning ontstaat. 


Reminisceren of reminiscentie is het bewust ophalen van herinneringen. Het doel is om de hersenen te prikkelen en stimuleren, en vooral bij mensen met dementie zijn deze prikkels heel waardevol. Het zorgt ervoor dat hersenen actief blijven, gestimuleerd worden en de achteruitgang van het dementieproces vertraagd. 

Een interactief gesprek door middel van deze nostalgische voorwerpen zal een feest van herkenning zijn voor uw cliënten, bewoners of familieleden.

 


Wilt u meer informatie over reminiscentie en mijn koffer vol herinneringen en welke  mogelijkheden er zijn? Vul het contactformulier in en ik neem snel contact met u op.


Het verleden 

in het heden 

geeft de toekomst weer kleur

 
E-mailen
Bellen
Info