GaafWoord

trouwambtenaar / ceremoniespreker / verhalenverteller / reminiscentiewerker / typetjes / clown Peerke en trainingsacteur

Verhalen voor volwassenen

Een verhaal kan een prima onderbreking zijn van een feestelijke of zakelijke bijeenkomst. Een verhaal kan bezinning geven, een afscheid compleet maken of een terugblik geven op een jubilea of bepaalde prestatie. Humorvol, educatief, inspirerend of juist puur ter ontspanning. Een bestaand verhaal of een speciaal voor uw gelegenheid gemaakt verhaal. Maatwerk in samenspraak met u. 

Verhalen voor ouderen 

Luisteren naar een verhaal kan een verbindend middel zijn om ouderen met elkaar in contact te brengen. Senioren, mensen met beginnende dementie of geheugenproblematiek positief prikkelen en herinneringen weer naar boven halen. Tijden van weleer laten leven door gebruik van de juiste verhalen, in kleine groepen of breder publiek tijdens de koffiemiddag. Ook is er mogelijkheid dat ik mijn koffer met  herinneringen meeneem, vol met oude nostalgische attributen. Bij het vertellen van een verhaal of  het voorlezen ondersteunen deze herkenbare gebruiksvoorwerpen en brengen herinneringen naar boven. Niet alleen horen, maar ook zien en zelfs ruiken en voelen maken het verleden weer even een feest van herkenning.


Verhalen voor kinderen 

Op school, in de bibliotheek, klein theater, verjaardagsfeest of in een museum, kinderen zijn overal. Samen een boek pakken en in pure droomwerelden verdwalen of interactief betrokken worden in een eigen gemaakt verhaal. Afgestemd op uw doelgroep, de actualiteit of het thema wat bijv. die week ter sprake komt in de klas. Pestgedrag, acceptatie, angst, verdriet, worden bespreekbaar gemaakt door mijn verhaal als intro te gebruiken of als ontspannend moment tijdens de schoolweek of bezoek aan de bibliotheek of museum. Een verhaal waar kinderen zelf keuzes kunnen maken welke kant het verhaal op moet gaan. Keuzes die goed zijn, maar ook keuzes die juist de ingang maken voor een nader educatief gesprek. Maatwerk in samenspraak met de docent, begeleider of organisatie.  

 
E-mailen
Bellen
Info